Burzcast Podcast 56

Domeniile .ro pe an

cu Razvan Burz, Adrian Boioglu

Unde asculți Burzcast Podcast

 
 

Prezentarea episodului 56

 

Împreună cu Adrian Boioglu am dezbătut decizia Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale și a Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică de a impune o taxă anuală de mentenanță a celor 12 Top Level Domains cu extensia .ro. Cum te afectează acest lucru pe tine, afacerea ta, site-ul tău, ce se poate face și cum ar fi trebuit să procedeze RoTLD.

 

După publicarea pe site-ul RoTLD a știrii "Introducerea tarifului de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile ".ro"", am verificat despre ce este vorba, business-ul meu fiind foarte implicat în această problemă.

Am completat formularul aflat în resursele din subsolul articolului și apoi am început să studiez mai multe detalii cu privire la această decizie.

Am discutat apoi, cu Adrian Boioglu ce implicații are această decizie asupra tuturor deținătorilor și comercianților de TLD-uri .ro.

Un lucru care nu mi-a plăcut deloc a fost faptul că RoTLD a dorit să propună o lege care apoi să fie votata în guvern în baza unui termen de consultări a proiectului de lege de 2 zile lucrătoare, prelungit apoi la 3 zile lucrătoare. În acel moment, partenerii RoTLD au trimis o scrisoare deschisă pentru a face lucrurile cum trebuie, nu cum se fac în România.

Te îndrum să mergi cât mai repede și să completezi formularul prezent în resurse deoarece această decizie te afectează într-o măsură mai mare sau mai mică, dar te afectează. Formularul este disponibil spre completare doar până la finalul lunii februarie 2017.

Ce înveți din Burzcast #56

  • Ce a vrut să facă RoTLD cu domeniile .ro
  • Cum se pot propune legi în România în baza unei consultări de 2 zile lucrătoare
  • Ce impact va avea adăugarea unei taxe anuale de mentenanță pentru TLD-urile .ro
  • De ce se vrea introducerea taxei anuale de mentenanță pentru domeniile .ro
  • Cum motivează RoTLD introducerea taxei de mentenanță
  • Care sunt câteva variante de a aduce la zi 300 000 din cele aproape 903 000 de nume de domeniu .ro înregistrate până acum
  • De când numele de domeniu .ro nu se va mai înregistra pe viață
  • Cine ar trebui să dețină registrarul pentru TLD .ro

Poți sponsoriza Burzcast!

Află cum poți sponsoriza cel mai dinamic și popular mediu new media din lume, aici.

Trimite prietenilor

 

Îți mai recomandăm și...