Burzcast podcast audio
Invatamantul si distantarea sociala

Postat în data de: 20 Apr 2020

Găzduit de către: Razvan Burz

Durată: 18  minute

Categorii: #BSAXPodcast

Invitați: nu există invitați în acest episod


Invatamantul si distantarea sociala

Prezentarea episodului 83

 

In acest episod BSAX 9, Burzcast 83, raspund intrebarii Andreei, peofesoara, care intreaba cum poate relua lectiile cu elevii ei in contextul actualei pandemii si a starii de urgenta si carantina.

 

Am primit de la Andreea, pe adresa de email de contact, următorul mesaj:

"Sunt o profesoară în primii ani în învățământ. Din păcate pandemia m-a prins complet nepregatită pe partea tehnică. Am înțeles de la unii colegi ca am putea încerca să predăm online, dar nu prea mă pricep la astea. Există ceva programe sau site-uri care m-ar putea ghida în acest sens? Mulțumesc și să știi că îmi place mult podcastul vostru, deși de multe ori trec săptămâni fără episoade noi."

După rant-ul referitor la problemele din învățământ, care dacă nu erau, era mult mai ușor pentru cadrele didactice să facă trecerea la modul de predare la distanță, am explicat, destul de clar și, sper eu, suficient de detaliat, ce aplicații se pot utiliza și ce flux de lucru recomand.

Orice am discutat în prezentul episod trebuie aplicat ținând mereu cont de faptul că, datorită lockdown-ului, există o stare de presiune psihică asupra locuitorilor gospodăriilor în care sunt cursanții cărora li se predă. Acestă stare este una neplăcută, cu posibile repercursiuni și asupra modului de studiu al elevilor. Astfel ar fi absurd să pretinzi ca unii elevi să poată studia similar cu modul de studiu dinaintea lockdown-ului.

De asemenea, înainte să începi să predai trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și să nu uiți că modul precedent de predare nu se poate aplica în contextul actual.

  Ascultă pe iTunes

Trimite prietenilor

Ce înveți din Burzcast #83

  • Cum se pot adapta cadrele didactice la noul mod de predare
  • Ce înseamă să predai lecții la distanță
  • Ce aplicații sau tehnologii pot facilita predatul la distanță
  • Ce flux de lucru se poate parcurge pentru predatul la distanță
  • Ce înseamnă învățat în contextul actualei stări de urgență și carantină

Îți mulțumim pentru că ne ești alături, la Burzcast!

Îți mulțumim pentru că ai fost alături de Razvan Burz și în episodul 83.

Dacă ți-a plăcut acest episod, spune despre Burzcast și prietenilor și ne poți ajuta cu un review onest pe iTunes. Rating-urile și review-urile podcastului sunt extrem de utile și le apreciem. Acestea contează în ranking-ul podcastului, iar gazdele și invitații le citesc pe toate.

Îți mulțumim încă o dată și te apreciem! Te așteptăm în episodul următor!

Înscrie-te la Newsletter

Trimitem și un newsletter cu care te ținem la curent cu tot ce înseamnă tehnologie și management. Curat, fără spam, fără reclame!

Abonează-te la newsletter